Van der Valk Hotel Breukelen

Eten & Drinken
Lunchgerechten

Verkrijgbaar tussen 11.30-16.00 uur

 

 

Salade gerookte kip  |  € 10,00
Preiselbeeren, appel, bosui, pijnboompitjes en honing-tijmdressing

Caesarsalade  |  € 10,00
Gebakken kip, Pecorino, tomaat, croutons en ansjovis

Salade makreel  |  € 11,50
Witlof, waterkers, granaatappelpitjes, bleekselderij en mosterdmayonaise

Salade pulled chicken  |  € 11,50
Tomatensalsa en ingelegde rode ui

Twaalfuurtje  |  € 11,00
Kroket met brood, mini uitsmijter ham en klein kopje tomatensoep

Italiaanse bol carpaccio  |  € 8,75
Oude kaas, pijnboompitjes en truffelmayonaise 

Broodje gezond 2.0  |  € 8,50
Gerookte kip, boerenkaas, roomkaas en tomaat

Ciabatta gerookte zalm  |  € 8,75 
Rode ui, roomkaas en kappertjes

Pitabroodje teriyaki kip  |  € 9,50
Little Gem en coleslaw

Waldkornbroodje geitenkaas (V)  |  € 8,50
Rucola, amandel en tomaten-chili jam

Bruschetta ribeye  |  € 9,50
Rucola, scharreleitje, pijnboompitjes en truffelmayonaise

Broodje hamburger  |  € 10,00
Runderburger (biologisch), sesam broodje, sla, tomaat, kaas en gekonfijte uien

Gehakt met brood  |  € 10,00
Twee gehaktballen, boterhammen, mosterd en jus

Kroketten met brood  |  € 7,50
Twee kroketten, boterhammen en mosterd

Kipsaté  |  € 10,25
Kroepoek, friet en satésaus

Boerenomelet  |  € 8,50
Diverse groenten, spek en crème fraîche

Omelet gerookte zalm  |  € 9,50
Spinazie en crème fraîche

Uitsmijter  |  € 8,75
Van scharreleieren, naar keuze belegd met kaas (V), spek, ham of rosbief

(V) = vegetarisch

Bovenstaande gerechten kunnen ook met glutenvrij brood geserveerd worden. 

Soepen

 

Traditionele tomatensoep  |  € 5,50

Heldere kippensoep  |  € 5,50
Met preireepjes

Ossenstaartsoep  |  € 6,50 
Met truffelroom

Pompoensoep (V) |  € 5,50
Koriander en crème fraîche

(V) = vegetarisch

Bovenstaande voorgerechten serveren wij met desembrood en lichtgezouten boter. Een groot aantal gerechten van onze menukaart is glutenvrij. Onze bediening is u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu. Heeft u een allergie? Meld het ons.

 

 

Koude voorgerechten

Versgebakken meergranen en wit desembrood  |  € 5,50
Kruidenboter, tapenade en knoflooksaus

Royale rundercarpaccio  |  € 11,50
Oude kaas, pijnboompitjes en truffelmayonaise

Gekarameliseerde bietjes (V)  |  € 10,50
Gebrande kastanjes, harissa yoghurt en kruidenolie

Gerookte eend  |  € 10,50
Gepekelde rode kool, zoete rode ui, hazelnoot en frambozendressing

Hollandse garnalen  |  € 15,50
Appelblokjes, dille en cocktailsaus

Gerookte zalm  |  € 11,50
Rode ui, kappertjes en honing-mosterd dilledressing

 (V) = vegetarisch

Bovenstaande voorgerechten serveren wij met desembrood en lichtgezouten boter. Een groot aantal gerechten van onze menukaart is glutenvrij. Onze bediening is u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu. Heeft u een allergie? Meld het ons.

 

Warme Voorgerechten

 

Gepofte peer (V)  |  € 10,50
Gevuld met geitenkaas, walnoot, tijm en honing

Gebakken mosselen  |  € 10,50
Uit de oven met kaas en knoflook-kruidensaus

Kipragout  |  € 6,50
In bladerdeegtaartje

Gamba’s uit de oven  |  € 10,50
Met tomaten-knoflooksaus

(V) = vegetarisch

Bovenstaande voorgerechten serveren wij met desembrood en lichtgezouten boter. Een groot aantal gerechten van onze menukaart is glutenvrij. Onze bediening is u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu. Heeft u een allergie? Meld het ons.

Maaltijdsalades

Gebakken geitenkaas (V)  |  € 16,00 
Spinazie, pastaschelpjes, gepofte knoflookcrunch, pijnboompitjes en honing-tijmdressing

Oosterse salade  |  € 18,50 
Ossenhaaspuntjes, bosui, puntpaprika, cashewnoten en Thaise dressing

Gemarineerde kip  |  € 16,00 
Appel, walnoot, bleekselderij, sojaboontjes, bosui en harissa yoghurt

Gamba’s  |  € 16,00 
Mango, bosui, gepofte knoflookcrunch en tomaten-chili jam

(V) = vegetarisch

Hoofdgerechten serveren wij met één groente, friet, gebakken aardappelen en mayonaise. Indien u een tweede groente wenst kunt u dit direct bij uw bestelling kenbaar maken.
Heeft u een allergie? Meld het ons. 

Vleesgerechten

 

Tournedos  |  € 24,50
Aardappeltaartje en groene pepersaus

Hertenbiefstukjes  |  € 22,00
Hutspot en portjus

Ribeye (350 gram)  |  € 26,00
Gepofte aardappel en kruidenboter

Steak  |  € 18,50
Groenten uit de wok en jus

Gebakken kalfslever (biologisch)  |  € 18,00
Spek, ui en calvadossaus

New Orleans Gumbo  |  € 21,00
Creools stoofpotje van gebakken kip, garnaal, chorizo en rijst uit de oven

Ossenhaasspies  |  € 26,50
Wokgroente en Stroganoffsaus

Hazenpeper  |  € 19,50
Romige puree en stoofpeer

Varkenshaasje  |  € 17,50
Spek, ui, champignons en roomsaus

Schnitzel  |  € 16,00
Met champignonroomsaus

Cordon bleu  |  € 16,00
Met romige kaassaus

Royale kipspies  |  €18,50
Pikante komkommersalade, kroepoek en satésaus

 
Hoofdgerechten serveren wij met één groente, friet, gebakken aardappelen en mayonaise. Indien u een tweede groente wenst kunt u dit direct bij uw bestelling kenbaar maken.
Heeft u een allergie? Meld het ons. 

Vegetarische gerechten

 

Krokant gebakken polenta (VV)  |  € 15,00
Met kruidig gemarineerde gegrilde groente

Groentecurry (VV)  |  € 15,00
Met kokosrijst

Ravioli (V)  |  € 15,00 
Paddenstoelen, bosui en truffelroom

(V) = vegetarisch
(VV) = veganistisch

Hoofdgerechten serveren wij met één groente, friet, gebakken aardappelen en mayonaise. Indien u een tweede groente wenst kunt u dit direct bij uw bestelling kenbaar maken.
Heeft u een allergie? Meld het ons.

Visgerechten

 

Sliptong  |  € 21,00
Drie gebakken sliptongen met Hollandaisesaus

Zeebaars  |  € 22,00
Friet van zoete aardappel en basilicumolie

Hele gebakken schol  |  € 19,00
Gamba`s, venkel en remouladesaus

Kabeljauw  |  € 21.50
Uit de oven met kruidenkorst, schorseneren en mosterd

Vispotje  |  € 23,00 
Spaghetti, groene kruiden en knoflookroom

Gebakken zalm  |  € 23,00
Geglaceerde bospeen en Japanse sesamsaus

Hoofdgerechten serveren wij met één groente, friet, gebakken aardappelen en mayonaise. Indien u een tweede groente wenst kunt u dit direct bij uw bestelling kenbaar maken.
Heeft u een allergie? Meld het ons.

Voor de kleine trek

 

Sliptong  |  € 16,50
Twee gebakken sliptongen met Hollandaisesaus

New Orleans Gumbo  |  € 14,50
Creools stoofpotje uit de oven met gebakken kip, garnaal, chorizo en rijst

Gehakt biefstukje  |  € 14,50 
Gebakken spek, ui en champignons

Kleine schnitzel  |  € 12,00
Met champignonroomsaus

Hazenpeper  |  € 15,00
Romige puree en stoofpeer


Hoofdgerechten serveren wij met één groente, friet, gebakken aardappelen en mayonaise. Indien u een tweede groente wenst kunt u dit direct bij uw bestelling kenbaar maken.
Heeft u een allergie? Meld het ons.

Desserts

Sorbet  |  € 5,50
van fruit, vanilleroomijs, aardbeiensaus en slagroom

Dame Blanche  |  € 5,50
vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom

Mont Blanc  |  € 6,50
vanilleroomijs met advocaat, chocoladesaus en slagroom

Chocolade hazelnoottaart  |  € 7,50
vanilleroomijs en karamelsaus

Citroen mascarponemousse  |  € 7,50
filo krokantje en mangosaus

Witte chocolade panna cotta  |  € 6,50
frambozensorbetijs en lemoncurd

Passievruchten cheesecake  |  € 7,50
vanilleroomijs en bosvruchtensaus

Pistache sponge cake  |  € 7,50
mandarijnsorbetijs en kersenmousse

Suikervrij ijs  |  € 5,00

Kinderijsje  |  € 3,75
vanilleroomijs met slagroom in een leuke beker

Kaasplankje  |  € 8,50
diverse kazen, met vijgenchutney en kletzenbrood

Voor de kleine trek

Café glacé  |  € 4,50
kleine coupe roomijs met koffie-extract en slagroom

Nougat custard  |  € 4,50
kersen en slagroom

Allergenenkaart

Download de allergenenkaart van oktober 2018