10 leukste musea in Nederland

Met zijn prachtige grachten, kleurrijke tulpen en historische bezienswaardigheden is Nederland een bestemming die voor iedereen wat te bieden heeft. Bent u op zoek naar een unieke ervaring? Bezoek dan één van de leukste musea van Nederland. Van traditionele kunstgalerijen tot bijzondere tentoonstellingen, er is voor elk type bezoekers wat wils in Nederland! Lees hier de 10 leukste musea van Nederland die u kunt bezoeken tijdens een nachtje of weekendje weg.

1. Rijksmuseum
Bent u op zoek naar de mooiste musea in Amsterdam? Kijk dan niet verder dan het iconische Rijksmuseum dat meer dan 8.000 kunst- en geschiedenisvoorwerpen herbergt.

2. Het Spoorwegmuseum
Bekijk interactieve tentoonstellingen die laten zien hoe de spoorwegtechnologie zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld in het Spoorwegmuseum.

3. Het Noordbrabants Museum
Laat u verassen door het Noordbrabants Museum; één van de meest uitgebreide kunstmusea van Nederland.

4. Van Gogh Museum
's Werelds grootste collectie werken van Vincent van Gogh ontdekken? Kijk dan niet verder dan het Van Gogh Museum!

5. Het Mauritshuis
Bewonder de collectie schilderijen uit de Gouden Eeuw van onder andere Vermeer, Rembrandt en Hals bij het Mauritshuis in Den Haag.

6. Het Openluchtmuseum
Bent u op zoek naar uw volgende buitenavontuur? Dan is het Openluchtmuseum in Arnhem wellicht iets om te overwegen tijdens uw weekendje of nachtje weg.

7. Anne Frank Huis
Bezoek het Anne Frank Huis in Amsterdam dat het leven herdenkt van Anne Frank en bekijk de kamers waar Anne Frank en haar joodse familie meer dan twee jaar ondergedoken zaten.

8. NEMO Wetenschapsmuseum
Op zoek naar een unieke en educatieve ervaring tijdens uw weekendje of nachtje weg? Dan is het NEMO Science Wetenschapsmuseum in Amsterdam een bezoek waard!

9. Het Drents Museum
Bent u op zoek naar een cultureel uitje om de geschiedenis, kunst en cultuur te verkennen? Ga dan naar het Drents Museum in Assen!

10. Het Kröller-Müller Museum
De op één na grootste collectie van Gogh-schilderijen ter wereld bekijken? Dan is het Kröller-Müller Museum in Otterlo een aanrader. 

Verblijf in de buurt
Kom tot rust bij een Van der Valk Hotel in de buurt wanneer u tijdens een nachtje of weekendje weg een bezoek brengt aan één van de leukste musea in Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk hier ons aanbod