Het Bellopad [19 km]

Wilt u een bijzondere natuur en cultuur wandeling maken in de omgeving van Hotel Breukelen? Dan is Het Bellopad echt een aanrader, u wandelt over het oude spoor, langs 4 oude spoorhuizen, langs de Vinkeveense plassen en door het schilderachtige Angstel-gebied bij Baambrugge. U komt langs Stelling van Amsterdam met Fort bij Abcoude, monumentaal gemaal De Ruiter en de slotgracht van het verdwenen kasteel Abcoude.

U wandelt 6 meter onder NAP, door de oudste polder van Nederland. Het Bellopad is vernoemd naar een befaamde locomotief en is 19 kilometer lang. Het pad is ook goed in trajecten te wandelen, bijvoorbeeld Mijdrecht - Gemaal de Ruiter [2,5 uur] of Spoorhuis Vinkeveen - Gemaal de Ruiter [1 uur].

Parkeren:
Om het pad te wandelen dient u met de auto naar een startpunt te rijden. Verschillende opties zijn mogelijk: Rondweg Lang Parkeren, Mijdrecht [20 min] of Stationsplein 3 Parking, Abcoude [15 min]. 
Wilt u een gedeelte van de route lopen dan kunt u ook bij Gemaal de Ruiter in Vinkeveen starten, 15 minuten van Hotel Breukelen.

Meer informatie

Download routekaart