Toeristische info

Regionale informatie

Wilt u weten wat er in de omgeving te zien en te doen is? Lees meer

Volgende
Doornburgh

Rondleiding tuinen Doornburgh

08 okt 2017 - 19 nov 2017

€ 8,00 p.p.

€ 3,00 per kind

Maarssen

Het Vechtstreekmuseum in Maarssen organiseert een rondleiding door de tuinen en het park van buitenplaats Doornburgh. Loop met een gids door de historische tuinen van deze unieke buitenplaats met veel informatie over de historie van dit klassieke landgoed dat vele eeuwen geleden werd gesticht.

De geschiedenis van Doornburgh gaat terug tot de 17e eeuw en vooral de classicistisch aangelegde tuinen verschenen al op vele oude kaarten en prenten. De diverse eigenaren hebben in de loop der tijd vele veranderingen aangebracht en verbouwingen gedaan. Door de laatste bewoners (de zusters Kanunnikessen van het H. Graf) werd in de 20e eeuw het koetshuis verbouwd en een modern klooster in de sobere stijl van de Bossche school gebouwd. Op het landgoed vindt men nu ook nog diverse bijzondere monumenten zoals het botenhuis aan de Vecht, het toegangshek en de ijskelder (rijksmonument).

De rondleidingen beginnen om 14.00 uur bij het Vechtstreekmuseum (park Goudestein). Inschrijven kan op de website van het museum: www.vechtstreekmuseum.nl

Er is ook nog een rondleiding op 19 november.