Gooi & Vecht te voet

Wandelen in Gooische landschappen

De Vechtstreek met rivier de Vecht en haar eeuwenoude buitenplaatsen, landgoederen, kastelen, buitenhuizen, tuinen en theekoepels is prachtig om in te wandelen. Maak mooie wandeltochten langs het water of geniet op één van de gezellige terrassen in Zuilen, Maarssen, Brekelen of Nigtevecht. Na uw wandeling zin in een leuke activiteit? Breng dan een bezoek aan één van de leukste musea in Nederland.

5 routes in de Vechtstreek

Wandel door de historie

Ontdek charmante dorpskernen langs de Vecht en geniet van highlights, markante gebouwen en verhalen met de Vroeger & Nu routes in Breukelen, Loenen aan de Vecht, Maarssen en Vreeland. Routeborden tonen beelden van vroeger met informatieve teksten, waardoor je het heden ziet vanuit historisch perspectief. Start de route op elk punt en volg de borden voor een naadloze ervaring.

Ontdek het kruispunt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam in Gooi & Vecht, een uniek UNESCO Werelderfgoed. Verken forten, kastelen en vestingsteden zoals Naarden, Muiden en Weesp voor een boeiend uitje. Ontdek het verhaal achter de waterlinies en krijg tips om dit erfgoed zelf te verkennen.