Van der Valk Hotel Breukelen

Over ons

WERKEN BIJ TEAM TOUCAN

Een goed concern draait uiteraard niet alleen om de uitstraling, weet ook Nick Timmers. “Service en goed personeel zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor je bedrijf”. Het kan er nog zo mooi uitzien, maar zonder de gastvrijheid en de onverminderde wil om er voor je gasten te zijn, ben je nergens. Service en gastvrijheid komt voor 90 procent uit de mensen die hier werken.
Daarom is het ook zo belangrijk dat niet alleen onze gasten, maar ook onze medewerkers zich bij ons thuis voelen. Want blije collega’s zorgen voor blije gasten. Bij ons werk je in een open, spontane sfeer en krijg je de gelegenheid om jezelf te ontplooien.

Wil je ook het horecavak uitoefenen bij de grootste horeca-familie van Nederland? Bekijk onze vacature pagina en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!

Vacatures

HOTELMANAGEMENT ON THE JOB

In samenwerking met MBO College Hilversum kun je bij Van der Valk hotel Breukelen een driejarige niveau 4 BOL-opleiding volgen. Dynamisch leren op de werkvloer of in de buurt van de werkvloer is volgens ons de toekomst.

De studenten krijgen geen les meer op school, maar echt op de werkvloer bij Van der Valk Hotel Breukelen. Praktijklessen en workshops worden gegeven door ervaren praktijkbegeleiders en docenten van MBO College Hilversum. Op de werkvloer krijgen de studenten begeleiding door Van der Valk werk-leerbegeleiders. Zo sluit de lesstof goed aan bij de praktijk. Studenten leren zo stap voor stap betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Ze gaan aan de slag bij de verschillende operationele afdelingen en leren welke kennis ze nodig hebben zodat ze het direct toe kunnen passen op de werkvloer.

Opleiding hotelmanagement on the job

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

De geschiedenis van het pand verklaart veel van de opvallende contrasten. De vader van Nick Timmers, Pieter Timmers vertelt. "Dit gebouw is eind jaren tachtig van de vorige eeuw neergezet door de heer Wong. Hij realiseerde daarmee een markant pand met hotelkamers en eetgelegenheden voor de elite, een kopie van het keizerlijk paleis in Peking. Hij had dertig miljoen gulden bijeengebracht om van Oriëntal Palace een van de tien beste hotel-restaurants ter wereld te maken.

En zo verrees midden in het Groene Hart een vijftien meter hoog gebouw in rood, groen en goudgeel, met draken op de muren en een dak met duizenden uit China geïmporteerde dakpannen. In de tuin kon de bezoeker plaatsnemen in theehuisjes aan vijvers met uitzicht op een Chinese muur.

Vijf sterren telde het bedrijf, de goedkoopste kamer kostte 280 gulden per nacht, de duurste 750 gulden. Helaas voor Wong was zijn Oriental Palace, zoals de zaak toen heette, binnen vijf maanden failliet. De restaurants liepen als een trein, maar er werden te weinig kamers verhuurd. De bouwkosten vielen hoger uit dan voorzien en de opbouw van de klantenkring liet langer op zich wachten dan gedacht. 'Mijn vrouw en ik zijn er een keer wezen kijken, toen het nog niet over de kop was', vertelt Pieter. 'We waren in vrijetijdskleding, en we werden de deur uitgekeken. Een loempia kostte er 25 gulden, dus alleen de happy few kon er terecht.' De inboedel werd geveild en het gebouw te koop aangeboden.

 Op dat moment kwamen wij van Van der Valk om de hoek kijken. We kochten het lege gebouw voor 15 miljoen gulden bruto en hebben in eerste instantie 2,5 miljoen geïnvesteerd in het interieur. Dat is totaal verbouwd en helemaal opnieuw ingericht. Aan de buitenkant hebben we niets gedaan. Het was nu eenmaal een markant en bekend gebouw. Bovendien zou de verbouwing ontzettend veel geld kosten en veel procedures met zich meebrengen. Vandaar."

Eindelijk mocht het ‘gewone volk' naar binnen. De belangstelling voor het curieus ogende gebouw was overweldigend, zeker na alle publiciteit over de ondergang. 'Mensen parkeerden hun auto op de vluchtstrook van de A2. Ze moesten anderhalf tot twee uur wachten voor ze aan de beurt waren, en dan nog een uur op het eten. Vonden ze geen enkel bezwaar.

 Hoewel Hotel Breukelen al tientallen jaren geen Chinees restaurant meer is kregen de medewerkers de eerste 15 jaar nog steeds weleens de vraag waarom er geen bami op de menukaart stond. “Daar blijf je je over verbazen! Al is het ook wel begrijpelijk, gezien de uitstraling van het hoofdgebouw toen”, aldus Nick Timmers. Nick groeide op in Hotel Breukelen waar zijn ouders Pieter en Til voorheen de leiding hadden. Samen met hen heeft hij een dochter-hotel, Van der Valk hotel Veenendaal gebouwd en daar de dagelijkse leiding in handen gehad vanaf 2014 tot 2019 maar hij is nu weer terug ‘in zijn ouderlijk huis’. “Ik heb hier als kind ook nog gewoond, dus het is letterlijk weer thuiskomen.” Het is zo’n mooie kans om te beginnen waar mijn ouders zijn gestart. Hotel Breukelen staat op een topplek, het is geweldig om hier te mogen werken.”

BLIJVEN VERNIEUWEN

In december 2011 is een geheel nieuwe vleugel van Hotel Breukelen in gebruik genomen. Naast een compleet Wellness Center met zwembad, saunafaciliteiten en geavanceerde fitnessruimte bevinden zich in dit bijgebouw maar liefs 86 luxe hotelkamers en 6 suites.

In 2014 is er aan de andere zijde bijgebouwd, daar is een luxe en uitgebreid zalencentrum gecreëerd. Samen met zijn ouders Pieter en Til Timmers heeft Nick deze verbouwing geleid, waarbij zijn vader vooral bezig was met het technische gedeelte van de bouw en zijn moeder met het design en de inrichting. Nick: “Het was erg bijzonder om dit samen met mijn ouders te doen. Voor ons was dit het perfecte moment om de leiding over te dragen. Mijn ouders doen nu een stapje terug in het hotel dat zij hebben opgebouwd.”

“In de eerdere indeling zaten de zalen en restaurants door elkaar, dat wilden we scheiden. Als je door de entree komt, ga je links naar het businesscentrum en rechts naar de restaurants en hotelbar. De bijgebouwen verbinden we met het hoofdgebouw, waardoor het een geheel vormt. In het restaurant is daarnaast een permanent buffet restaurant gecreëerd en het á la carte restaurant is volledig vernieuwd.”

Een flinke uitbreiding van de capaciteit dus, wat volgens Nick noodzakelijk is. “Nu moeten we bij drukte vaak vergaderzalen ombouwen tot restaurantgedeelte, dat is gewoon niet wenselijk. Door de restaurants te verplaatsen en te vergroten, is alles mooi gesplitst.”

Ook het hoofdgebouw heeft een volledige metamorfose ondergaan, zowel binnenin als aan de buitenzijde. “We hebben het ‘on-chineest’”, zegt Nick lachend. “De opvallende oranje dakpannen zijn gebleven, want dat kleurrijke dak is echt onze eyecatcher. Maar alle Chinese elementen, zoals de draken en symbolen, zijn verdwenen. Hiervoor in de plaats zijn natuurlijke materialen gekomen, zoals natuursteen, waardoor de buitenkant veel beter matcht met het moderne en stijlvolle interieur van het hotel.”

Bovendien zijn aan de buitenzijde van het hotel twee terrassen aangelegd: een terras aan de voorkant en een terras in de vorm van een knusse theetuin.

Ook 2023 staat weer in het teken van vernieuwing, dit keer van de hotelkamers. Tijdens deze renovatie krijgen onze comfort kamers in het hoofdgebouw een volledige "room-make-over" met een volledig nieuwe trendy badkamer 'ensuite'.  Daarnaast worden onze Deluxe en Superior kamers gerestyled en worden onze suites totaal gerenoveerd met fantastisch nieuw en trendy design.