Varen door het Botshols natuurgebied

Vaar met de boswachter

Ontdek het verlaten laagveengebied Botshol doormiddel van een 2 uur durende boottocht. Vaar door de smalle slootjes en weidse plassen en doorkruis het natuurgebied. Tijdens de tocht verteld de boswachter je van alles over het landschap, de planten én dieren van Botshol.

Boek hier!

Verrassingen onderweg

Natuurgebied Botshol ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is een gevarieerd natuurgebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Door dat het gebied zo gevarieerd is, is het moeilijk te zeggen welke verassingen tijdens de boottocht te zien zullen zijn. De ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalschover, de andere keer kan het zomaar een zilverreiger zijn. Ook bezoek je een stukje trilveen. Hier kun je kennismaken met zonnedauw: een vleesetend plantje. Kortom, kijk je ogen uit en laat je verrassen!

Fietsverhuur

Bezoek het Botshols gebied op de fiets en ontdek de prachtige omgeving van de Vecht streek. Ook als u zelf geen fiets meebrengt naar het hotel, kunt u gebruik maken van deze kans. Reserveer hiervoor 1 van onze (elektrische)fietsen en spendeer de gehele dag in de natuur. Met verschillende routes richting Botshols kunt u zelf kiezen welke plekjes u onderweg wilt bewonderen. Na het varen en fietsen kunt u bij terugkomst in het hotel heerlijk genieten van een diner in het à la carte restaurant. Om de dag ontspannen af te sluiten kunt u ’s avonds nog terecht in de Wellness van het hotel. Zo kunt u tijdens uw actieve verblijf ook heerlijk tot rust komen!  

Heet u vragen over de mogelijkheden? Neem contact op met de receptie van het hotel!