musea

in amsterdam

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten.

Wereldculturen

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum, gesticht in 1864 als Koloniaal Museum, is een Nederlands volkenkundig museum aan de Linnaeusstraat in Amsterdam. Het heeft een grote verzameling etnografische artefacten uit tropische en subtropische gebieden vooral uit de voormalige Nederlandse overzeese gebiedsdelen.

Het Amsterdam Museum, tot en met 2010 bekend als het Amsterdams Historisch Museum, is een in Amsterdam gevestigd museum, gewijd aan het heden en verleden van de stad.

Ga op ontdekkingsreis in het Rijksmuseum en doe mee aan een van de activiteiten. Stap nu in de wereld van de kunst en geschiedenis van Nederland in het Rijksmuseum.

Kunstschilder

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh gewijd museum, aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in Amsterdam.

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum in Amsterdam voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving, opgericht in 1874.

Tweede wereldoorlog

Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een museum aan de Westermarkt 20 in Amsterdam ter gedachtenis aan Anne Frank en haar Joodse familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten ondergedoken.