Het Rijksmuseum

Het museum van Nederland waar 800 jaar aan Nederlandse geschiedenis gepresenteerd wordt, het RIjksmuseum. Midden in het land, in het historische centrum van Amsterdam, kunt u de meesterwerken van de grote meesters zoals Van Gogh, Vermeer en Rembrandt bewonderen. 

Wat maakt dit museum zo bijzonder? 

Het museum met zijn bekende grote meesters zorgt al voor de nodige aandacht waardoor het Rijksmuseum één van de populairste musea van Nederland. Zo zijn er 8000 objecten gepresenteerd die u vertellen wat er in de 17e eeuw afgespeeld heeft op het gebied van Nederlandse kunst en geschiedenis. Het straatje van Vermeer, het werk van Breitner, het zelfportret van Van Gogh en natuurlijk de Nachtwacht zijn onderdeel van de prachtige collectie. U kunt gebruik maken de dagelijkse rondleidingen die gegeven worden om niks te missen en erg veel te leren. De tour kan gevolgd worden door middel van de Rijksmuseum app, dit zorgt voor een extra leuke belevenis en u kunt zelfs uw eigen route samenstellen. Als u meer van de podcast bent is er een serie waar u enthousiast wordt gemaakt over de gepresenteerde objecten. 

Openingstijden en toegankelijkheid

Het Rijksmuseum is elke dag geopend van 09.00 tot 17.00 en toegankelijk voor iedereen. Bezoekers met een rolstoel of een loopmiddel zijn uiteraard welkom in het museum, er is een ingang met een lift aanwezig. Als u het Rijksmuseum ziet is de lift aan de rechterkant aanwezig en daar zal iemand van de beveiliging naar u toekomen om u te assisteren met de lift. Daarnaast zijn hulphonden, mits aangelijnd aan een tuigje uiteraard ook welkom om in het museum rond te lopen. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking biedt het Rijksmuseum een fantastische rondleiding en een Delfts blauw workshop waarbij de inspiratie uit het Rijksmuseum vereeuwigd wordt op een tegel.

Bent u uitgekeken?

Het Rijksmuseum aan het museumplein ligt vlakbij de grachtengordel en is ook erg dichtbij het Vondelpark. Na de ontspanning in het museum is het erg leuk om nog even hartje Amsterdam in te duiken OF terug te reizen naar Van der Valk Hotel Breukelen en een drankje te nuttigen in de bar/het restaurant. Of neem een duik in ons zwembad en geniet in de Wellness om volledig tot rust te komen en na te genieten van dit prachtige museum in Amsterdam.